Opdracht 2

Opdracht 2: Voorwerpenpuzzel

Mogelijk winst: 100 euro per juiste combinatie

Voortaak:

De kandidaten krijgen de opdracht om een voorwerp mee te brengen van thuis waarvan andere kandidaten zeker kunnen weten dat het bij hen hoort. Het voorwerp moet in een volledig afgesloten zak zitten en ze mogen aan niemand vertellen welk voorwerp ze meebrengen. Er mag geen foto van de eigenaar of naam op het voorwerp staan. De groep kiest 2 kandidaten die geen voorwerp moeten meebrengen. Zij krijgen tijdens de opdracht vetorecht. Verder wordt er geen informatie over de opdracht gegeven.

 

Opdracht:

De 2 kandidaten die vetorecht krijgen, delen de kandidaten in per 2. Elk duo krijgt een foto van elk van de overige kandidaten.

In de zaal ligt elke 5 meter een voorwerp van een kandidaat. Een eerste duo gaat naar het eerste voorwerp. Zij moeten samen bepalen van wie het voorwerp is. Als ze een keuze hebben gemaakt, zetten ze de foto van die persoon bij het voorwerp. Een volgend duo mag vertrekken als het duo ervoor aan het derde voorwerp is. De volgorde van de duo’s kiezen de kandidaten zelf.

Elk duo dat later komt, mag de keuze van het vorige duo wijzigen. De gekozen foto van het vorige duo steken ze dan in de envelop. Als hun keuze overeenstemt met de keuze van het vorige duo, steken ze hun foto ook in de envelop.

Als alle duo’s de voorwerpenroute hebben afgewerkt, worden de voorwerpen met de bijhorende foto op de tafel gelegd. Nu is het aan de 2 kandidaten met vetorecht. Zij mogen elk één veto uitspreken om een foto toch nog te wijzigen. Niemand kan nog iets aan die keuze veranderen.

Per juiste combinatie verdient de groep 100 euro.